Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідав Денис Шмигаль

Харківщину з робочим візитом відвідав Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в межах робочого візиту на Харківщину спільно з начальником ХОВА Олегом Синєгубовим відвідали село Циркуни.

Більш ніж рік тому село Циркуни звільнили від російської окупації. Населений пункт було відібрано для пілотного проєкту комплексного відновлення за принципом «краще, ніж було».

«Одне з найважливіших завдань – швидко напрацювати ефективні механізми поетапного комплексного відновлення територій. Тобто треба відновлювати не конкретний об’єкт, а усі пошкоджені об’єкти комплексно за сучасними стандартами », - зазначив Денис Шмигаль. 

Зокрема, на спільній нараді із Кабінетом міністрів підіймалися питання покращення обороноздатності області та впровадження на Харківщині програми єВідновлення, яка передбачає виплату компенсацій людям, чиє майно знищено чи пошкоджено окупантами.

«Наша спільна мета – відновлювати життя на деокупованих територіях та покращувати його, створювати умови європейського рівня. Також необхідно посилювати хід розмінування. ДСНС і дотичні структури отримали відповідні доручення. Щодо відновлення, Циркуни стануть першим прикладом сучасного підходу в регіоні. Так будемо намагатися застосовувати до кожного села та міста Харківщини, які понівечили окупанти», - додав Олег Синєгубов.