Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов взяв участь у першому Молитовному сніданку на Харківщині

Олег Синєгубов взяв участь у першому Молитовному сніданку на Харківщині

Під час зустрічі учасники зачитали молитви за Харків, армію та воїнів і за перемогу України.

У Молитовному сніданку взяли участь представники релігійних конфесій, народні депутати, представники місцевого самоврядування. Почесним гостем став Даг Бьорлі – співголова оргкомітету Національного Молитовного сніданку у Вашингтоні.

«У непростий для країни час ми маємо бути об'єднаними, стояти як один і тримати стрій. У першу чергу хочу подякувати нашим військовим, котрі просто зараз боронять Україну і наші життя на фронті. Сьогодні ми молимося разом аби духовно підтримати всіх наших воїнів. Ми пам'ятаємо і будемо пам'ятати кожного і кожну, хто віддав життя за Україну. Просимо Господа берегти тих, хто продовжує боротьбу з окупантами. Я переконаний, ми на правильному шляху і маємо продовжувати йти до нашої спільної Перемоги. Слава Україні!», – сказав Олег Синєгубов.

Одним із ініціаторів проведення Національного Молитовного сніданку став народний депутат України Олексій Красов.

«Сьогодні ми зібралися разом аби помолитися за Україну, за нашу владу, за людей, які сьогодні потребують допомоги, за тих, хто відстоює незалежність країни на фронті, за полонених, які, я вірю в це, обов'язково повернуться додому, за матерів, які чекають своїх синів. У важкі часи ми маємо бути ближчими один до одного та допомагати тим, хто цього потребує», – зазначив Олексій Красов. 

Як розповів співголова оргкомітету Національного Молитовного сніданку у Вашингтоні Даг Бьорлі, у більш ніж 80 державних установах України регулярно проводять Молитовні сніданки. 

«Це мій шостий сніданок, який я відвідав впродовж тижня. А щорічний Національний Молитовний сніданок у Києві є найбільшим у Європі. Маю за честь сьогодні бути тут. Америка молиться за Україну і жертвує дуже багато коштів для вас. Увесь світ вас підтримує», – наголосив Даг Бьорлі.

Молитовні сніданки є традицією багатьох демократичних країн світу і слугують місцем об’єднання і розуміння людей різного напрямку діяльності. Більше 60 років вони проходять у Конгресі США, Європарламенті, Німеччині, Великій Британії, Норвегії та інших державах. В Україні молитовні зібрання проводяться з 2011 року.