Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА обговорили проблемні питання інформаційної безпеки

У Харківській ОВА обговорили проблемні питання інформаційної безпеки

Засідання робочої групи з вирішення проблемних питань інформаційної безпеки та розвитку інформпростору в регіоні провела заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

Учасники засідання обговорили ситуацію в інформаційному просторі Харківщини, яка склалася в результаті повномасштабного російського вторгнення, та процес відновлення теле- , радіомовлення в регіоні, зокрема на деокупованих територіях регіону. 

За словами Віти Ковальської, Харківська область у 2022 році внаслідок ворожої агресії зазнала істотних втрат в медіасфері, особливо в громадах, де проходили активні бойові дії. Восени 2022 року, коли ЗСУ звільнили з-під російської окупації понад 500 населених пунктів Харківщини, почалося масштабне відновлення українського мовлення. Практично відразу повернувся український мобільний зв’язок. 

«За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, обласна військова адміністрація спільно із регіональною філією РТТ, Нацрадою України з питань телебачення і радіомовлення у співпраці з СБУ докладає максимум зусиль, щоб у звільнених громадах могли безперебійно чути і бачити українське», – зазначила Віта Ковальська. 

Заступниця начальника ХОВА зазначила, що працівники філії в умовах бойових дій здійснюють ремонт і заміну антенно-фідерних систем, телекомунікаційного обладнання, а також забезпечують встановлення передавачів на зазначених територіях.