Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Харнам з робочою поїздкою відвідав Золочівську громаду

Михайло Харнам з робочою поїздкою відвідав Золочівську громаду

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова Михайло Харнам відвідав пошкоджені окупантами освітні заклади, місцеву лікарню та соціальний гуртожиток на Золочівщині.

Як зазначив заступник начальника Харківської ОВА, місцева лікарня була під обстрілами кілька разів. Внаслідок чого в ній пошкоджені абсолютно всі приміщення. Значних руйнувань зазнали й загальноосвітні та дошкільні заклади.

«Силами громади та міжнародних партнерів щось вже вдалося привести до ладу, та основна частина приміщень й досі залишається в зруйнованому стані. Але найважливіше в громаді зараз – це облаштувати тимчасові укриття, враховуючи територіальну близькість Золочівщини до кордонів країни-агресорки», – сказав Михайло Харнам.

Також він розповів, що наразі спільними зусиллями з керівництвом громади та району опрацьовують варіанти створення таких приміщень у межах обласного конкурсу проєктів «Разом в майбутнє» у трьох ліцеях, дитячому садочку-яслах та в лікарні.

«Ще плануємо відновити пошкоджений внаслідок ворожого обстрілу соціальний гуртожиток, в якому до повномасштабного вторгнення рф проживали переселенці з Луганщини. Робимо все можливе задля безпеки наших співгромадян та найшвидшої Перемоги», – додав заступник начальника Харківської ОВА.