Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всесвітній тиждень імунізації: у Харкові працює пункт консультації та щеплення біля залізничного вокзалу

Всесвітній тиждень імунізації: у Харкові працює пункт консультації та щеплення біля залізничного вокзалу

Дорослі й діти можуть отримати інформацію щодо найпоширеніших захворювань та вакцинуватися.

Пункт консультації щодо вакцинування відкрили у Харкові, на Привокзальній площі, в межах Всесвітнього тижня імунізації. 

«Волонтери та лікарі надають інформацію про найпоширеніші захворювання, можуть зробити щеплення на місці або підказати, куди для цього звернутися. Крім цього, маємо автобус, наданий ЮНІСЕФ, який з метою популяризації імунізації виїжджатиме у громади області», – розповів директор Департаменту охорони здоров'я ХОВА Максим Хаустов.

Вакцинальні бригади МОЗ працюватимуть тут до 30 квітня з 12:00 до 17:00 у дитячій точці «Спільно» ЮНІСЕФ. 

«Для всіх відвідувачів у нас є настільні й рухливі ігри, розмальовки, також проводимо розважальні та освітні тренінги. Крім цього, всім нагадуємо про важливість імунізації, особливо для маленьких дітей. За необхідності відповідні фахівці можуть провести щеплення на місці», – розповіла волонтерка Аліна Постол. 

Харків'янка Стелла Старко нещодавно повернулася до рідного міста з Варшави. Жінка не скористалася можливістю зробити бустерне вакцинування від COVID-19 за кордоном, тому вирішила це зробити у Харкові. 

«Про тимчасовий пункт вакцинації я дізналася із соцмереж. Сьогодні прийшла сюди, побачила автобус та волонтерів. Мене зустріли, дали відповіді на всі запитання та запропонували зробити щеплення. Я погодилася. Завтра планую сюди привести свого чоловіка, якому також потрібно зробити бустерне щеплення проти COVID-19», – розповіла Стелла Старко.