Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Іванов з робочою поїздкою відвідав Чугуївський район

Євген Іванов з робочою поїздкою відвідав Чугуївський район

В межах робочої поїздки заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов відвідав пошкоджений окупантами агрокомплекс «Слобожанський» та навчальні заклади Есхару і Леб’яжого.

Агрокомбінат «Слобожанський» знаходиться у Чкаловській територіальній громаді. До повномасштабного вторгнення підприємство забезпечувало м’ясом значу частину ринку Харківщини. Загарбники окупували Чкаловське на початку березня минулого року, обстрілювали і агрокомбінат. Від голоду на фермі загинули 60 тисяч тварин із 70 тисяч. Попередні збитки підприємства оцінюються в сотні мільйонів доларів США. 

«До повномасштабного вторгнення агрокомбінат «Слобожанський» був найбільшим платником податків у територіальній громаді. Зараз підприємство розтрощене та не функціонує. Зі свого боку зробимо все можливе, щоб допомогти відновити роботу комбінату», - зазначив Євген Іванов. 

У школі села Леб’яже дистанційно навчаються 160 дітей. Заклад зазнав значних руйнувань від ворожих обстрілів. В громаді хочуть відновити школу. За попередніми підрахунками проєктно-кошторисної документації, на відбудову закладу необхідно 30 мільйонів гривень. 

«Відновлювати навчальні заклади необхідно вже зараз, аби дітям було куди повертатися, після того, як ЗСУ остаточно виженуть окупантів з України. Проєкт відновлення, що подала громада, будемо оброблювати та передавати в роботу до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. Сподіваємось, незабаром роботи з відновлення стартують», - підкреслив Євген Іванов. 

Школа селища міського типу Есхар зазнала двох ракетних ударів з боку окупантів торік. Пів будівлі знищено вщент. Для відновлення необхідно розібрати частину заваленої будівлі та звести нову. Для цього розроблятимуть проєктно-кошторисну документацію.