Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ворог продовжує завдавати ракетні удари по Харкову та області. Олег Синєгубов

Ворог продовжує завдавати ракетні удари по Харкову та області. Олег Синєгубов

Про ситуацію, яка склалася на Харківщині станом на ранок 23 квітня в ефірі «Єдиних новин» розповів начальник Харківської ОВА.

Під ударом окупантів були райони м. Харкова та с. Котляри.

«Ми обстежили руйнування у селі Котляри, по якому росіяни вночі завдали ракетних ударів. На щастя, ніхто не постраждав, але 10 будинків серйозно пошкоджені, а два зруйновані. Люди втратили житло. Вирішується питання надання усім постраждалим тимчасових помешкань», – сказав Олег Синєгубов.

Крім того ворог продовжує бити по прикордонних населених пунктах. Щодня на Харківщині фіксується від 40 до 60 ударів. З цих районів триває евакуація населення.

«Щодня переконуємо людей у необхідності виїхати з небезпечних територій. Передусім евакуюємо найбільш вразливу категорію – дітей», – зауважив начальник Харківської ОВА.

Також Олег Синєгубов підкреслив, що в Харківській області масштаби замінування залишаються дуже високими. Так, під час розмінування лише 200 м ЛЕП було знешкоджено майже 250 вибухонебезпечних предметів.

Крім того, розмінування потребує близько 550 тис. га сільськогосподарських земель, з яких цього року –  250 тис. га. Кількість піротехнічних розрахунків на Харківщині збільшилась до 40, це понад 250 спеціалістів. Проводяться переговори щодо залучення ще більших сил для проведення розмінування.