Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одне з першочергових завдань на Харківщині – розмінувати лінії електропередач – Олег Синєгубов

Одне з першочергових завдань на Харківщині – розмінувати лінії електропередач – Олег Синєгубов

Під керівництвом начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова пройшла нарада з представниками Міноборони, ДСНС, Нацполіції, енергетиками, дорожниками та міжнародними організаціями щодо розмінування територій регіону.

Як зазначив Олег Синєгубов такі зустрічі мають на меті координувати сили та засоби для оперативного проведення розмінування перш за все деокупованих територій, щоб відновити критичну інфраструктуру і подати електроенергію, водо- та газопостачання для населення.

«У нас працюють приблизно 40 розрахунків ДСНС – це зведені загони з усієї нашої держави, більш ніж 250 людей. Також працює 100 одиниць спецтехніки для розмінування. Ми виконуємо пряме завдання Президента України, аби якомога швидше розмінувати деокуповані території», – прокоментував Олег Синєгубов.

Наразі пріоритетними напрямками розмінування є лінії електропередач. Начальник ОВА вкотре наголосив, що жителям деокупованих громад необхідно бути обачними і обережними на узбіччях доріг, лісосмугах, лісах і полях, які вважаються потенційно замінованими і небезпечними.

Представник Міноборони України Іван Тищенко наголосив, що особовий склад загонів займається розмінуванням Харківської області на постійній основі.

«За тиждень провели розмінування 136 га території, обстежили 4 об’єкти та 17 км автодоріг, а також – 144 км ліній електропередач. Фахівці знищили понад 1900 вибухонебезпечних предметів», – додав Іван Тищенко.