Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 19 квітня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 19 квітня

Впродовж минулої доби окупанти продовжували масовано обстрілювати цивільну інфраструктуру та мирне населення Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

Напередодні ввечері загарбники завдали авіаційного удару по місту Вовчанськ. Пошкоджено 2 житлові будинки, господарчі споруди та ринок. Сталася масштабна пожежа, горіло близько 60 торгових павільйонів. Зазнали поранень подружжя 68-ми та 54-х років. Допомогу їм надали на місці. Інформація щодо кількості постраждалих уточнюється.

У селі Петропавлівка Куп'янського району внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено щонайменше 5 житлових будинків, поранення отримала 18-річна дівчина. Госпіталізована в стані середньої тяжкості.                                                                               

Внаслідок обстрілу селища міського типу Дворічна Куп'янського району дістала поранень 77-річна жінка. Госпіталізована у важкому стані.

У селі Кутківка Куп'янського району внаслідок обстрілів сталася лісова пожежа.

Залишається високою мінна небезпека. У Балаклії Ізюмського району жінка 60 років у центрі міста наступила на протипіхотну міну "Пелюстка". Госпіталізована з осколковими пораненнями в стані середньої тяжкості.

На Харківщині тривають роботи з розмінування територій. За минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС обстежили майже 20 га території. Вилучили та знешкодили 100 вибухонебезпечних предметів.

«На лінії зіткнення наші захисники надійно тримають позиції та продовжують нищити живу силу і техніку ворога. Віримо в ЗСУ та спільно працюємо на Перемогу», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.