Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов зустрівся з Префектом округу Фієр Республіки Албанія Лефтером Шехаєм

Олег Синєгубов зустрівся з Префектом округу Фієр Республіки Албанія Лефтером Шехаєм

Під час зустрічі обговорили актуальну ситуацію та майбутню співпрацю між Україною та Албанією.

Албанія стала однією з перших країн, яка ухвалила рішення щодо надання нашій державі військово-технічної допомоги та засудила збройний напад Росії на Україну.

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що партнерські зв’язки з Албанією дуже цінні для регіону.

«Важливо, коли інші країни розуміють, що ця війна стосується всіх. Необхідно, щоб всі російські військові злочинці були покарані, а майбутні покоління зрозуміли, що може бути з країною, яка пропагує війну», – сказав начальник ХОВА.

Окрім того, Олег Синєгубов відзначив злагоджену роботу обласної адміністрації та депутатського корпусу. Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко також наголосила, що Харківська область – це один з прикладів роботи влади в тандемному режимі.

Ще одне питання, яке обговорили на зустрічі, – це можливість відпочинку дітей з деокупованих територій в таборах Албанії.

«Албанський народ підтримав свободу і демократію. Я ціную вашу позицію, адже ви очолюєте спротив Харкова російській агресії. Приємно, що ми невдовзі будемо святкувати річницю дружби Харківської області з округом Фієр», – звернувся до присутніх пан Лефтер Шехай.

Загалом від приватного бізнесу, благодійних організацій, органів місцевого самоврядування та громадян Албанії надійшло вже 60 тонн гуманітарної допомоги для України. Приблизно 3 тисяч громадян України отримали в Албанії статус тимчасового захисту.