Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили продовження впровадження адміністративної реформи та перспективи відбудови регіону

У Харкові обговорили продовження впровадження адміністративної реформи та перспективи відбудови регіону

Про це йшлося під час відкритого діалогу за участі очільниці політичної партії «Слуга Народу», голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та народних депутатів України.

Серед ключових питань – ефективне відновлення та відбудова всіх територій області, які постраждали від дій російського агресора.

«Нині ми всі чітко усвідомлюємо, які виклики стоять саме перед органами місцевого самоврядування. З нашого боку, з боку парламенту і уряду, ми завжди готові підставляти плече. І добре розуміємо, що надзвичайне навантаження - безпосередньо тут на місцях, в регіонах», – зазначила Олена Шуляк.

Зокрема, в межах засідання посадовці обговорили ефективність процесів відбудови регіону.

«Наприклад, Ізюмський напрямок - ми вже думаємо про відбудову. І, знаєте, коли зруйновано декілька вулиць, декілька житлових кварталів - це одна ситуація. А коли зруйновано майже все місто, то це зовсім інша ситуація. Ми маємо зараз розробити концепцію щодо відновлення, щодо черг, безпосередньо, це і житловий фонд, і критична інфраструктура», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Народний депутат Олексій Красов зауважив, що наразі докладаються усі зусилля задля створення ефективного механізму відновлення лікарень, шкіл і будинків в громадах.

«Зараз посилюємо збір інформації щодо руйнувань, фіксуємо все. Не менш важлива комунікація з міжнародними партнерами, які зможуть допомогти у процесі відновлення», - пояснив народний депутат Олексій Красов.

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади Віталій Безгін додав, що попри складні умови на Харківщині ефективно функціонує місцеве самоврядування, військові адміністрації. А у сьогоднішніх умовах це вкрай важливо.