Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов на Київщині взяв участь в урочистому старті будівництва першої в Україні фабрики-кухні

Олег Синєгубов на Київщині взяв участь в урочистому старті будівництва першої в Україні фабрики-кухні

Проєкт фабрики-кухні розроблений в межах реформи шкільного харчування за ініціативою першої леді Олени Зеленської. Першу фабрику-кухню почали зводити в Бучі, а наступну збудують у Лозовій на Харківщині.

На фабриці-кухні можна готувати 10 тис. порцій щодня. Таким чином відбувається економія витрат на воду та електроенергію, налагоджується систематизоване постачання дітям безпечної та якісної їжі. Фінансувати та всебічно сприяти зголосилися засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон та американський бізнесмен і філантроп Говард Баффет.

«Завдяки кухні ми повернулися до реформи шкільного харчування, яку перервало російське вторгнення. Ми усвідомили, що ідея годувати дітей якісно й поживно у воєнний час стає хоч і складнішою в реалізації, але ще важливішою. Бо наші діти й наші педагоги продемонстрували справжній героїзм. Вони не перервали навчання. Тож підтримати дітей і педагогів, зокрема й харчуванням, від якого залежить якість навчання, – це наше бажання», – наголосила Олена Зеленська.

Таке підприємство планують звести найближчим часом у Лозовій. Фабрика-кухня дозволить забезпечувати харчуванням учнів 86 закладів дошкільної та шкільної освіти району. Відповідний меморандум підписали з Фондом Говарда Баффета начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов і Лозівський міський голова Сергій Зеленський.

«Дякую пану Говарду Баффету, Олені Зеленській та усім, хто допомагає реалізувати цей проєкт. Переконаний, завдяки спільним зусиллям учні Харківщини отримають якісне та здорове харчування. Зможемо забезпечувати їжею дошкільнят та освітян в Лозівській, Олексіївській, Близнюківській, Біляївській та Первомайській громадах», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.