Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Евакуйованих із Куп'янської громади дітей відправили на реабілітацію до Рівненщини

Евакуйованих із Куп'янської громади дітей відправили на реабілітацію до Рівненщини

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова в регіоні триває евакуація жителів деокупованих населених пунктів.

7 квітня із Харківської області до Рівненщини у супроводі дорослих вирушили 18 дітей, евакуйованих напередодні із Куп'янської громади.

«Департамент цивільного захисту продовжує евакуацію дітей з деокупованих територій області та місць проведення бойових дій. Маємо надію, що батьки проявлять розуміння і допоможуть нам вивезти дітей із небезпечних територій регіону», – наголосив директор департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол.

За словами начальника Куп'янської міської військової адміністрації Андрія Беседіна, станом на 6 квітня, до проведення евакуаційних заходів у громаді перебувало 578 дітей.  

«Під патронатом віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук та начальника ХОВА Олега Синєгубова нам вдалося вивезти з небезпечних місць до Харкова 18 дітей у супроводі дорослих. Наразі у громаді лишаються 560 малюків та підлітків. Евакуаційна робота триває», – розповів Андрій Беседін. 

Він додав, що всіх дітей та дорослих, які вирушили до Рівненщини, розмістять у місцевому санаторному закладі. Для них передбачене повноцінне харчування, реабілітаційні заходи, психологічна підтримка, медичне обстеження, а також повний спектр соціальних послуг, які надає держава.

Жителька Куп'янської громади Світлана Гніда розповіла, що вдома у неї залишилася сім'я. До Рівненщини жінка вирушила із онучкою та сином. 

«Ми дуже вдячні за допомогу обласній та Куп'янській військовій адміністрації. Після евакуації нашу групу зустріли у Харкові, поселили, нагодували обідом, забезпечили всім необхідним. Все було дуже організовано, спокійно і професійно. Звісно, діти трішки втомилися, але ніч була тихою, вдалося відпочити. Зараз – знову у дорогу. Ми знаємо куди їдемо, нам все розповіли. Постійно тримаємо зв'язок з представниками нашої громади. Кожен думає про домівку, всім хочеться скоріше повернутися, але поки що потрібно потерпіти. Заради дітей. Все буде добре», – розповіла Світлана Гніда.