Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віта Ковальська з робочою поїздкою відвідала Ізюмську громаду

Віта Ковальська з робочою поїздкою відвідала Ізюмську громаду

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, його заступниця Віта Ковальська провела особистий прийом жителів деокупованого Ізюму, а також взяла участь у передачі громаді нової комунальної техніки.

Придбати нові машини Ізюму допомогли меценати. Техніка надійшла на заміну тій, що викрали або знищили російські окупанти. 

«Приємно бачити, що місто й навколишні села продовжують повертатися до життя. Вкотре дякую бізнесу й благодійним організаціям, які підтримують наші громади на шляху відновлення», - зазначила Віта Ковальська.

Під час окупації російські військові розкрадали все, що бачили, не гребуючи навіть майном найвразливіших категорій населення. Так, наразі є потреба місцевого терцентру в спеціалізованому авто для перевезення людей з інвалідністю. Заступниця начальника ХОВА зауважила: обласна влада зробить усе, щоб підопічні центру знов отримали необхідний транспорт. 

Також буде опрацьовано питання ремонту Ізюмського краєзнавчого музею, який теж постраждав від дій окупантів. Завдяки відважним працівникам музею більшість експонатів, у тому числі найцінніші, вдалося зберегти. 

Під час спілкування з місцевими жителями поговорили про перспективи відкриття закладів для дітей. 

«Усе більше людей повертається до своїх домівок і прагне, щоб знову працювали школи, дитсадки, спортивні установи. Маю зауважити, що наразі військова ситуація дозволяє проводити тільки дистанційне навчання, бо понад усе маємо дбати про безпеку дітей», - підкреслила Віта Ковальська.