Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині висаджують нові дерева за президентською програмою «Зелена країна»

На Харківщині висаджують нові дерева за президентською програмою «Зелена країна»

Цієї весни в Харківській області планують висадити щонайменше 1,2 мільйона сіянців деревних порід.

У межах президентської програми «Зелена країна» лісничі господарства регіону вже почали висадку. Близько 556 тисяч саджанців висадили у Жовтневому, Зміївському та Гутянському господарствах. Серед сортів дерев, які висаджують на Харківщині – сосни звичайні та сосни кримські. 

«Лише на території Жовтневого господарства майже 6,8 тисячі гектарів площі заміновано. До того ж та частина господарства, що простягається по Золочівській громаді, все ще перебуває під обстрілами окупантів. Де дозволяє безпекова ситуація, висаджуються нові дерева. Адже ми маємо відновлювати ресурси вже зараз», - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов. 

Загалом 164,5 тис. га лісових насаджень області потребують проведення робіт з розмінування. Через це профільні фахівці не можуть провести ретельну перевірку угідь та встановити факти пожеж, незаконних порубів і стану деревини. За останніми даними, дистанційним зондуванням було встановлено понад 2 тисячі теплових аномалій. 

Нагадаємо, внаслідок дій окупантів на Харківщині могло вигоріти 20 тисяч гектарів лісу. Збитки екосистемі регіону можуть сягати сотень мільярдів гривень.