Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА обговорили встановлення мобільних будинків у громадах

У Харківській ОВА обговорили встановлення мобільних будинків у громадах

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова його заступник Михайло Харнам провів зустріч із представниками Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO).

Під час зустрічі обговорили встановлення мобільних будинків на Харківщині за підтримки ECHO.

Михайло Харнам наголосив, що на сьогодні в регіоні є велика потреба в мобільних будинках, адже від обстрілів російського агресора значно постраждала житлова інфраструктура.

«Такі мобільні будинки нам допомогли в різних напрямках. Ми облаштували в них Пункти Незламності, встановлювали на території приватних домоволодінь, коли люди відмовлялися виїжджати, навіть якщо їхнє житло було пошкоджено. Також їх використовували при медичних закладах як допоміжні приміщення: стерилізаційні чи підсобні», – зазначив Михайло Харнам.

Загалом наразі від Європейської комісії з питань цивільного захисту та операцій гуманітарної допомоги за сприяння Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до Харківської області надійшло 600 мобільних легкозбірних будинків.

«Мета нашого візиту – це покращити комунікації щодо питання мобільних будинків, які були надані, і почути, як вони розподілялися, які труднощі могли виникнути», – сказав технічний радник ECHO Андреа Тревісан.

Як додала в.о. директора Департаменту капітального будівництва Харківської ОВА Євгенія Іванська, вже наприкінці лютого регіон отримав необхідні комплектуючі і тепер можна закінчити монтаж модульних будиночків.

«У жовтні 2022 року провели першу нараду щодо необхідності цих модульних будиночків та зібрали потребу з громад. 200 будиночків вирішили використати в Пунктах Незламності, а 400 спрямували на потреби громад», – прокоментувала Євгенія Іванська.

За розподілом найбільше будиночків отримав Харківський район – 210 штук. У Чугуївський район спрямували 80 мобільних будинків, у Лозівський – 50, в Ізюмський – 49. Ще 36 будиночків надали Красноградському району, 10 – Богодухівському. 50 будиночків отримав Харків, ще 75 надали для Головного управління ДСНС України у Харківській області. Інші модульні будинки наразі перебувають в резерві.

Нагадаємо, цього тижня Харківщину також відвідував Генеральний директор Генерального Директорату Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) Мацей Поповськi.