Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Катастрофічне мислення: що це і чим його заїсти?

Катастрофічне мислення: що це і чим його заїсти?

Курс зі стрес-менеджменту «Самодопомога Плюс» від ВООЗ – з 13 березня в системі МВС у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Всеукраїнської програми ментального здоров’я розпочався цикл тренінгів з фахівцями-психологами Нацгвардії, Національної поліції України, прикордонників та Служби з надзвичайних ситуацій.

Мета – запобігти впливу ризиконебезпечних чинників на професійну діяльність

Частина навчальних програм на кшталт «Самодопомога Плюс» – це фактично пояснення, що таке стрес, які існують типи реакцій на екстремальну ситуацію, що відбувається з людиною на фізіологічному рівні, а що – на ментальному.

Так, саме про катастрофічне мислення розповідається у третій серії циклу відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Чи потрапили ви на гачок стресу? Подивіться і спробуйте проаналізувати свій стан.

Нагадаємо, цикл відеороликів про те, як перемогти стрес, був презентований наприкінці лютого 2023 року. Перша частина тут, ось друга серія, і щотижня виходитиме нова. Не пропускайте! Бо, якщо допомога спеціаліста (психолога або психіатра) у той чи інший момент є недоступною, самотужки або за підтримкою близьких ми можемо принаймні призупинити зростання будь-якого ментального розладу.