Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Віта Ковальська зустрілася з керівництвом підрозділу World Vision в Україні

Віта Ковальська зустрілася з керівництвом підрозділу World Vision в Україні

Міжнародна гуманітарна організація World Vision International існує 70 років і наразі працює в більш ніж 100 країнах світу.

Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, серед першочергових гуманітарних потреб регіону – допомога внутрішньо переміщеним людям. 

«На сьогодні у нашій області – майже 500 тисяч ВПО. І ми продовжуємо евакуювати людей із місць бойових дій. За останній час ми евакуювали 25 тисяч людей, із яких близько 10 тисяч поїхали в інші регіони, а 15 тисяч залишилися на Харківщині», - розповіла Віта Ковальська.

Переселенців розміщують у гуртожитках харківських закладів вищої освіти, а також в інших місцях компактного проживання, які облаштовують громади. 

«Звичайно, як для громад, так і для гуртожитків є необхідність облаштовувати місця для ВПО. Там зараз створюються центри психологічної підтримки і вже працюють такі центри допомоги для дітей», - зауважила заступниця начальника ХОВА.

Також вона повідомила, що регіон потребує допомоги в забезпеченні дітей і вчителів, зокрема з деокупованих територій, ноутбуками для дистанційного навчання.

«Ми не втратили своїх здобувачів освіти в закладах і загальної середньої освіти, і вищої. Однак близько 70 тисяч дітей потребують планшетів, ноутбуків. Це діти з деокупованих територій або ВПО, їх сім'ї розграбовані російськими військовими. Також бракує ще 8500 ноутбуків для вчителів, щоб на 100% забезпечити їх технікою для дистанційної роботи», - розповіла Віта Ковальська. 

Голова Відокремленого підрозділу World Vision International в Україні Кетрін Грін зазначила, що її організація наразі має намір посилити підтримку східних регіонів України. І фокусом допомоги є саме діти. 

«Хочемо концентрувати свої зусилля на допомозі Центрам компактного проживання, зокрема дітям, які там мешкають. Можемо допомогти методологією, психологічно, офлайн навчанням», - розповіла Кетрін Грін.

Вона також повідомила, що World Vision International в Україні планує відкрити на Харківщині свій офіс для більш ефективної координації допомоги.