Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха зустрівся з головою групи Дружби з Україною парламенту Республіки Албанія Панделі Майко

Роман Семенуха зустрівся з головою групи Дружби з Україною парламенту Республіки Албанія Панделі Майко

За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, сторони обговорили військово-політичну ситуацію, що наразі склалася на Харківщині, та питання майбутньої співпраці між двома країнами.

«Раді вітати вас на Слобожанській землі. Велика подяка уряду Республіки Албанія та албанському народу за чітку позицію, яку вони зайняли під час повномасштабного вторгнення рф в Україну», – сказав на початку зустрічі Роман Семенуха.

В свою чергу пан Панделі Майко запевнив заступника начальника ХОВА в тому, що Албанія та її народ підтримує Україну у цій війні. Разом із колегами – народними депутатами Республіки Албанія – він вже побачив руйнування центру Харкова, спричинені ракетним бомбардуванням військ рф. Також іноземні гості відвідають Північну Салтівку, де житлові багатоповерхівки зазнали найбільших руйнацій.

«Харків для мене – особливе місто, – підкреслив Панделі Майко. – Тут плідно працює наше консульство. Ще декілька років тому ми будували плани та говорили про те, як студенти албанці приїдуть на навчання до Харківського університету. Я вражений руйнуваннями, які завдав вашому місту ворог».

Окрім актуальної військово-політичної ситуації в області партнери також піднімали питання післявоєнної співпраці та відновлення довоєнних економічних зав’язків. За словами голови групи Дружби з Україною, росіяни дорого заплатять за військову агресію, натомість наша країна переможе у цій війні, а разом з нею й усі демократії вільного світу.