Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває відновлення пошкоджених об’єктів

На Харківщині триває відновлення пошкоджених об’єктів

Після деокупації значної частини Харківської області житло та критичну інфраструктуру почали відновлювати. Протягом року роботи тривали там, де дозволяла безпекова ситуація.

Зокрема, відновлення вдалося провести в частині пошкоджених об’єктів Чугуївської, Роганської та Вільхівської громад. У населених пунктах ремонтували багатоквартирні будинки та лагодили критичну інфраструктуру. 

Загалом внаслідок бойових дій на Харківщині пошкоджено або повністю зруйновано близько 18,5 тисячі об’єктів.

«Створено агенцію при Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури. Щодо відновлення є два напрямки – те, що ми маємо відновити для функціонування критичної інфраструктури; інше – розробляємо пілотні проєкти по Харківській області щодо відновлення житла», – зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Крім того, на всіх деокупованих територіях розгорнуто хаби, що забезпечують місцевих жителів будматеріалами. Їх можна отримати, звернувшись до місцевої влади.

«Якщо ця робота на деокупованих територіях ведеться незадовільно, будь ласка, повідомляйте нам про це. Ми будемо на це оперативно та жорстко реагувати», – закликав жителів області Олег Синєгубов. 

Начальник ОВА додав, що будматеріалів більш ніж достатньо. За необхідності є можливість перенаправляти їх з одного району в інший.