Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«За рік ми зміцнили лінії оборони і продовжуємо будувати захист регіону» – Олег Синєгубов

«За рік ми зміцнили лінії оборони і продовжуємо будувати захист регіону» – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА повідомив, що сьогодні в тимчасовій окупації військових рф залишається менше 2% території Харківщини. На початку повномасштабного вторгнення росії ця частка сягала 40%.

«Росіяни йшли клинами. Куди дійшли – дійшли, а далі їх просто знищували. Фактично, наші Збройні Сили стали по околицях Харкова. Залишалися лише два напрями – це Київська траса М-03 і траса на місто Дніпро. Уся інша територія була або «сірою зоною», або була під окупацією. Ми порахували, що 40% області було під окупацією точно. Зараз під окупацією залишається менше 2% – 29 населених пунктів», – зазначив Олег Синєгубов в інтерв’ю виданню «Думка».

Він зауважив, що за рік протистояння на Харківщині суттєво покращилася оборонна ситуація. Спочатку було побудовано секторальну оборону міста Харків, далі – по мірі деокупації – зміцнювали захист населених пунктів області. Ця робота не припиняється.

«У нас зараз досить велика кількість завдань спільно із нашими військовими щодо побудови ефективних ліній і рубежів оборони Харківської області», – сказав Олег Синєгубов. 

Начальник ХОВА зазначив, що ворог не відмовився від ідеї захопити Харківську область. Хоча й може розуміти, що Харків йому не взяти, все одно цих спроб не зупинить, щоб розтягнути лінію фронту.

«У росіян такі тактики, вони не рахують ані людей, ані техніку», - сказав Олег Синєгубов. 

Також він зауважив, що продовжується евакуація з небезпечних напрямків у Харківській області. 

«Ми це робимо, однак, на жаль, люди не охоче виїжджають із того ж селища Дворічна. Я не виключаю, що ми будемо робити навіть примусову евакуацію. Тому що ми життя наших людей ставимо на перше місце», – підкреслив начальник Харківської ОВА.