Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Нацгвардії розповіли, як потрапити до їхніх бригад «Гвардії Наступу»

У Нацгвардії розповіли, як потрапити до їхніх бригад «Гвардії Наступу»

В межах Національної рекрутингової програми «Гвардія Наступу» триває набір добровольців до лав 8 штурмових бригад.

6 штурмових бригад підпорядковуються Національній гвардії України. Одну із них – «Спартан» – формують на Харківщині. До лав бригад окрім чоловіків можуть долучитися і жінки, які мають фах лікаря, зв'язківця або кухаря.

«Хочемо вкотре нагадати, що це не є мобілізацією. Ми чекаємо високо вмотивованих та патріотичних добровольців, які бажають нищити ворогів та деокуповувати нашу територію. До нас звертаються і жінки. Днями одна кандидатка вже пройшла співбесіду та була зарахована до медичного підрозділу як хірург», - розповів начальник Східного відділення комплектування Національної гвардії України Олексій Костін.

При формуванні особового складу бригад перевага надається витривалим, фізично розвиненим добровольцям, що мають бойовий досвід. Долучитися до лав можуть кандидати віком від 18 до 60 років. Наразі на Харківщині обробили понад 600 анкет. Вік добровольців – від 25 до 47 років.

«Для укомплектування майбутніх бійців маємо усе необхідне. Штурмові бригади будуть оснащені сучасними видами озброєння. Навчання триватиме місяць-півтора із висококваліфікованими інструкторами. Після цього буде бойове злагодження, а далі – бойові завдання за призначенням», - додав Олексій Костін.

Бійці штурмових бригад матимуть усі необхідні страхування. Заробітна плата стартуватиме від 20 тисяч гривень на місяць. За виконання бойових завдань на бійців чекатиме доплата.

Нагадаємо, долучитися до бригад «Гвардії Наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківщини та обласного центру або заповнивши анкету онлайн за посиланням.