Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За останні два місяці Пункти Незламності відвідали майже 40 тисяч жителів області

За останні два місяці Пункти Незламності відвідали майже 40 тисяч жителів області

Стан розгортання та доукомплектування Пунктів Незламності на Харківщині обговорили під час апаратної наради 7 лютого.

Як зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, цього року Пункти Незламності відвідали майже 40 тисяч людей, де вони могли погрітися, зарядити мобільні пристрої та, в окремих випадках, отримали медичну допомогу.

«Будемо надалі працювати над забезпеченням Пунктів Незламності, зокрема, Старлінками та оптоволоконним підключенням до мережі Інтернет. Адже якщо виникне надзвичайна ситуація, наші громадяни мають бути на зв’язку зі своїми рідними, а також дізнаватися останні новини регіону», – сказав Олег Синєгубов.

Директор Департаменту цивільного захисту ХОВА Іван Сокол додав, що на випадок тривалого відключення електропостачання в області працюють 363 Пункти Незламності. З них 285 пунктів розгорнуто військовими адміністраціями всіх рівнів та органами місцевого самоврядування, а також соціально відповідальним бізнесом. 73 Пункти Незламності – підрозділами Головного управління ДСНС України у Харківській області та ще 5 – на базі вокзалів Південної залізниці.

«Крім Пунктів Незламності відповідальний бізнес облаштував 235 об'єктів з генераторами. У разі необхідності вони будуть функціонувати як Пункти Незламності з наявними можливостями», – розповів Іван Сокол.