Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ОВА спільно зі шведськими партнерами продовжують поновлення доступу до державних послуг на Харківщині

ОВА спільно зі шведськими партнерами продовжують поновлення доступу до державних послуг на Харківщині

У Балаклійській громаді Ізюмського району розпочне роботу «мобільний ЦНАП».

За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, заступник начальника ОВА Роман Семенуха провів зустріч із Місією Посольства Швеції в Україні.

Також у зустрічі взяли участь Райан Нокс, керівник SALAR International AB, і керівництво проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

«В регіоні продовжуються бойові дії. Наші захисники й захисниці щодня дають відсіч загарбникам. Ворог продовжує наносити ракетні та артилерійські удари по території області. На жаль, близько 30 населених пунктів регіону залишаються під окупацією рф», – розповів заступник Роман Семенуха.

Заступник начальника ХОВА наголосив, що сьогодні вся діяльність обласної військової адміністрації, крім щоденної допомоги ЗСУ, зосереджена на відновленні життя на деокупованих територіях.

Марія Ліндгрен-Салтанова, заступниця голови Місії Посольства Швеції в Україні, зазначила, що відновлення громад – один з ключових пріоритетів підтримки України у гуманітарному напрямку.

«Ми розуміємо важливість швидкого відновлення і, разом з тим, якісної координації та співдії на різних рівнях. Я також хочу підкреслити важливість демократичного залучення мешканців до прийняття рішень по відновленню громади, – це найкраща запорука ефективних проєктів та прозорих і підзвітних суспільству процесів», – сказала заступниця голови Місії Посольства Швеції в Україні.

У координації з партнерами Балаклійська громада отримала авто та два набори техніки для надання послуг мешканцям. У комплектацію мобільного набору входить автомобіль Renault Duster з інвертором, та два набори техніки – ноутбук, портативний сканер, лазерний принтер та 4G Wi-Fi-маршрутизатор. Вартість набору становить 834 тисячі гривень.

«Ми вдячні за підтримку, яку Швеція надає Україні, і, зокрема, Харківщині. Відновлення соціальної інфраструктури в деокупованих громадах сприяє поверненню туди місцевих жителів, які змушені були покинути свої домівки через військову агресію окупантів», – зауважив Роман Семенуха.

Учасники зустрічі обговорили подальші кроки співпраці у відновленні деокупованих громад і населених пунктів області, які постраждали від російської агресії.

Нагадаємо, в грудні 2022 року 13 деокупованих громад Харківщини отримали від проєкту PROSTO техніку та необхідне обладнання для поновлення роботи ЦНАПів вартістю 1,14 мільйона гривень.

Проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» фінансується Урядом Швеції через Шведське агентство міжнародного розвитку Sida та реалізується SALAR International AB – дочірньою компанією Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR).