Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Лозівський район є надійним тилом, що допомагає відновлювати регіон — Олег Синєгубов

Лозівський район є надійним тилом, що допомагає відновлювати регіон — Олег Синєгубов

Під час апаратної наради 17 січня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов відзначив ефективну роботу Лозівської РВА.

«Інші райони можуть позаздрити результатам вашої роботи. Звісно, таким успіхам, перш за все, ми маємо завдячувати Збройним силам України, які кожного дня боронять нашу землю від окупантів. Лозівський район — надійний тил, що допомагає відновлювати та розвивати добробут у регіоні», — сказав начальник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов також зауважив, що на місцевому рівні планується реалізація проєкту першої леді України Олени Зеленської, спрямованого на підвищення якості дитячого харчування у навчальних закладах.

«Лозівський район у майбутньому стане пілотним у реалізації цього проєкту. Ми вже провели відповідну робочу зустріч із міським головою, очільниками громад та головою правління Національної асоціації громадського харчування. Коли це стане можливо, плануємо розповсюджувати практику покращення дитячого харчування по всіх навчальних закладах регіону», — сказав Олег Синєгубов.

За словами очільника Лозівської РВА Володимира Ромаха, наразі в районі проживає понад 175 тисяч людей. У тому числі на обліку районної служби соцзахисту перебуває більш ніж 29 тисяч переселенців.

«Станом на 1 грудня 2022 року надходження дохідних частин загального фонду територіальних громад Лозівського району становлять: Лозівська громада – 88,7%; Олексіївська громада – 79,7%; Близнюківська громада – 94,1%; Біляївська громада – 103,7%; Первомайська громада – 96,2%. Заборгованість по заробітній платі з нарахуваннями по бюджетним установам району станом на 1 грудня відсутня. Бюджети територіальних громад району на 2023 рік прийняті і є збалансованими», — розповів Володимир Ромах.

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України в Лозівському районі облаштовано 71 Пункт Незламності та 38 пунктів обігріву.

Сільськогосподарські землі в Лозівському районі торік були засіяні згідно плану і врожай зібрано. Крім того, засіяно 49157,4 га озими, що складає 100,5%.

За підтримки Координаційного гуманітарного центру Харківської ОВА, благодійних фондів та волонтерів із перших днів повномасштабної війни в кожній громаді Лозівського району створено гуманітарні штаби.