Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Освітяни Харківщини отримають ще понад 700 хромбуків від Google та ЮНЕСКО

Освітяни Харківщини отримають ще понад 700 хромбуків від Google та ЮНЕСКО

Спільну ініціативу «Ноутбук кожному вчителю» започаткували Мінцифри, МОН та Google за підтримки ЮНЕСКО, у межах якої в регіони України протягом минулого року надійшли 50 тисяч нових хромбуків.

У Харківську область у межах цього проєкту спрямували 5 895 хромбуків. На початку листопада 2022 року в навчальні заклади вже передали 5 186 ноутбуків. Ще понад 700 хромбуків мають доставити найближчим часом.     

Першочергово комп’ютерну техніку надали в навчальні заклади на деокупованих територіях. Зокрема, допомогу спрямували в кожну громаду Куп’янського та Ізюмського районів.     

Також хромбуками забезпечили громади, які значно постраждали від російської агресії. Серед яких, наприклад, 7 громад Чугуївського та 8 громад Харківського районів. До того ж ноутбуки спрямували в Золочівську, Богодухівську та Лозівську громади. Частину хромбуків передали в харківські заклади професійної (професійно-технічної) освіти та в заклади фахової передвищої освіти.     

Окрім цього, в межах ініціативи вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education. Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учнями і вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.