Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У районах Харківської області відновлюють мережу електропостачання та газопроводів

У районах Харківської області відновлюють мережу електропостачання та газопроводів

14 грудня у кількох деокупованих населених пунктах Ізюмського, Чугуївського та Харківського районів відновили газо- та електропостачання, розповів заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

Фахівці “Харківобленерго” повністю відновили електропостачання в селі Іванівка, яке розташоване поряд з Ізюмом. Наразі в Іванівці живе близько 100 людей - це половина від довоєнного часу. Без електрики вони були з початку війни. Частину села було заживлено ще минулого тижня. Через несприятливі погодні умови продовжити роботу енергетикам вдалося тільки зараз. 

Також учора повернули світло для майже 200 абонентів у селах Чепіль, Піски Радьківські, Капитолівка  Ізюмського району. 

“Ремонтні бригади продовжують працювати на відновленням електромережі й у частині міста Ізюм. Цього тижня там було заживлено ще дві вулиці. Наразі енергетики чекають дозволу саперів, аби розпочати відновлення електропостачання у селах Глинське та Забавне”, - розповів Михайло Харнам.  

Енергетикам вдалося під'єднати до мережі також 26 споживачів у селі Циркуни, відновлено електропостачання для 97 абонентів у хуторі Клочки та 98 – у смт Слатине Дергачівської громади Харківського району. Відновлювальні роботи тривають в Чугуївському районі - у селищі Старий Салтів тепер зі світлом ще 30 абонентів. 

В області також тривають відновлювальні роботи системи газопостачання. За словами заступника начальника ХОВА, продовжується ремонт розподільних газопроводів високого та низького тиску у смт Козача Лопань Харківського району. 

“Частково відновлено газопостачання для більш ніж 400 сімей, що проживають у Харківському та Ізюмського районах. Наразі повністю відновлено мережу у селах Бригадирівка та Федорівка Ізюмського району”, - зауважив Михайло Харнам.