Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

45 учителів початкових класів Харківщини успішно пройшли сертифікацію у 2022 році

45 учителів початкових класів Харківщини успішно пройшли сертифікацію у 2022 році

Завершилась сертифікація педагогічних працівників – 2022. Про це повідомили в управлінні Державної служби якості освіти у Харківській області.

В умовах повномасштабної війни для проходження сертифікації зареєструвались та вчасно надіслали пакет документів 73 вчителі початкових класів Харківської області.

Після проходження незалежного тестування 52 педагоги успішно здійснили самооцінювання в інформаційно-аналітичній системі EvaluEd та були допущені до третього етапу сертифікації – вивчення практичного досвіду роботи вчителів, який відбувся у дистанційному форматі.

«45 учителів початкових класів успішно пройшли всі три етапи сертифікації, набравши 122 і більше балів за результатами вивчення практичного досвіду роботи. Серед них 7 педагогічних працівників, які вже проходили сертифікацію у 2019 році. Це свідчить про високий рівень підготовки та відповідальності учасників сертифікації. Найактивнішими учасниками сертифікації вже не один рік поспіль є вчителі шкіл Зміївської, Лозівської міських громад і міста Харкова. Найбільше сертифікованих педагогів у КЗ «Зміївський ліцей № 1», – зазначила начальник управління Державної служби якості освіти у Харківській області Світлана Вольянська. – Відповідний документ про успішне проходження сертифікації буде розміщений в електронному кабінеті учасника не пізніше 23 грудня 2022 року».

Державна служба якості освіти України вважає, що сертифікація є важливим елементом реформи Нової української школи, тому ініціює продовження здійснення сертифікації вчителів початкової школи, а також підготувала проєкт концепції розвитку сертифікації щодо її масштабування та упровадження сертифікації для вчителів базової школи.

Довідково. За інформацією Державної служба якості освіти України, у 2022 році з 1317 учасників з усіх областей України сертифікацію успішно пройшли 1171 (88,9 %). 52 учасники здобули максимальні 160 балів – це найбільший показник за всі роки проведення сертифікації.