Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області запущено 518 котелень – Олег Синєгубов

У Харківській області запущено 518 котелень – Олег Синєгубов

100% із запланованих котелень Харківщини вже в роботі. Про це повідомив під час телемарафону «Єдині новини» начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Готуючись до опалювального сезону, ми запустили всі 518 котелень, які були в планах. Однак це не означає, що ми маємо тепло у всіх домогосподарствах. Адже у нас є такі міста як Куп’янськ та Ізюм, де багато руйнувань і нині швидко їх відновити неможливо», – сказав очільник області.

Він додав, що наразі ті приватні будинки, які вщент зруйновано, не зможуть відновлювати. Під час воєнного стану допомога надаватиметься тим домогосподарствам, які мають невеликі пошкодження.

«Якщо, умовно кажучи, пошкодження незначні, то, звичайно, допомагаємо все відремонтувати, щоб була можливість перезимувати. Якщо пошкоджена критична інфраструктура, то наші служби працюють цілодобово», – розповів Олег Синєгубов.

Також щодня проводяться роботи з розмінування територій Харківщини. Зокрема, з 8 вересня піротехніки обстежили майже 2 тисячі га території, 250 км автомобільних доріг, 580 км ліній електропередач, 156 км залізничних колій та 187 км газопроводів.

«На території Харківської області працює 22 піротехнічних розрахунки ДСНС – це 112 осіб особового складу. Так, темпи зараз нарощувати складно через погодні умови. Але піротехніки працюють у тому ж режимі, зокрема у житлових будинках, установах тощо. Адже ворог мінував практично все», – зазначив начальник Харківської ОВА.

Загалом протягом деокупації знешкодили приблизно 46 тисяч вибухонебезпечних предметів.