Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові системи оповіщення передали для потреб Харківської області

Нові системи оповіщення передали для потреб Харківської області

Від Міжнародного Комітету Червоного Хреста на Харківщину надійшло 50 сучасних систем оповіщення. Їх встановлять у Харкові та районах області.

«Ми зможемо більш ефективно сповіщати людей про загрози обстрілів – це пріоритетне питання. Вони виготовлені в Україні і це велика перевага, тому що ми піднімаємо наше виробництво», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.  

Нові системи оповіщення – частина програми з модернізації та оновлення наявних.

«Та система сповіщення, що є на Харківщині – морально та технічно застаріла. Вона побудована ще у 60-х роках. Ці 50 нових систем – тільки початок роботи. Ми працюватимемо над тим, щоб кожна людина регіону могла знати про загрозу обстрілів з боку рф», - додав директор Департаменту цивільного захисту Харківської ОВА Іван Сокол.  

Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста називають передачу цих систем унікальною, бо від початку повномасштабного вторгнення подібних запитів не мали.  

«Це наша перша програма під час нового конфлікту в Україні, яка буде використана як превентивний захід щодо ураження обстрілами цивільного населення. Якщо подібні запити будуть надходити, ми готові їх приймати та реалізовувати», - зазначив заступник голови суб-делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Юрій Шубчинський. 

Оновлені системи оповіщення оснащені більш потужним двигуном та мають цифрові блоки керування.

«Старі блоки керувалися від дротових ліній зв’язку, які вже зношені. Навіть ті, що лишалися в роботі, давали збої під впливом негативних погодних умов. Дані блоки керування цифрові, з оновленими каналами передачі даних, можна контролювати зв’язок з сиреною при перебоях із електропостачанням», - розповів інженер підрядної організації Юрій Кальян.