Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ремонтні бригади почали відновлювати електропостачання в селі Коробочкине Чугуївського району

Ремонтні бригади почали відновлювати електропостачання в селі Коробочкине Чугуївського району

Через активні бойові дії світло в Коробочкиному відсутнє майже з початку повномасштабного вторгнення рф.

"За нашими оцінками, тут було пошкоджено близько 80% повітряних ліній електропередачі 6 кВ та 0,4 кВ. Але ми обов'язково все відновимо. Населення та соціальна сфера будуть зі світлом", - розповів начальник Чугуївського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" Андрій Семенов.

Енергетикам поки що важко говорити про конкретні строки відновлення, адже триває робота саперів. Територія навколо села надзвичайно забруднена мінами та різного роду вибухівкою: тільки за четвер, 6 жовтня, надзвичайники знешкодили декілька боєприпасів поблизу ліній електропередачі. 

"Найчастіше зустрічаємо протитанкові та протипіхотні міни, рідше - снаряди, що не розірвалися. Порада для всіх - переміщатися тільки територією, що вже була обстежена саперами", - зазначив начальник частини гуманітарного розмінування Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України Ігор Овчарук.

В АТ "Харківобленерго" підкреслили, що намагаються відновлювати електропостачання у максимально короткі строки. Якщо це відбувається не так швидко, як хотілося б, то це виключно через питання безпеки: енергетики можуть працювати тільки після дозволу військових та саперів.