Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відновили роботу Комісії щодо надання матеріальної допомоги населенню

На Харківщині відновили роботу Комісії щодо надання матеріальної допомоги населенню

Засідання комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, відбулося під керівництвом заступниці начальника ХОВА Віти Ковальської.

Захід пройшов в режимі відеоконференції. Це третє засідання комісії в цьому році - попередні відбулись ще до початку бойових дій у Харківській області.

«Станом на 22 вересня на засіданні Комісії розглянуто 998 звернень. Матеріальну допомогу надано 553 особам на суму 5 млн 115 тис. грн (в середньому 9 250 грн на особу). З початку року до відділу матеріальної допомоги надійшло 1 699 звернень», - надала дані Віта Ковальська.

Під час засідання було вирішено звернутися до депутатського корпусу з пропозицією щодо внесення змін до положення Комісії. Зокрема запропоновано скасувати надання довідки по доходи та збільшити максимальний та мінімальний розміри виплат: з 20 тис. грн до 30 тис. грн та з 3 тис. грн до 5 тис. грн відповідно.

Директор Департаменту соціального захисту населення ХОВА Юрій Шпарага зазначив, що, як і раніше, 90% звернень стосується надання допомоги жителям області з онкологічними та іншими тяжкими захворюваннями, які потребують дороговартісного лікування.