Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми маємо забезпечити жителів деокупованих територій всім необхідним – Олег Синєгубов

Ми маємо забезпечити жителів деокупованих територій всім необхідним – Олег Синєгубов

21 вересня відбулася зустріч начальника ХОВА з Керівником Офісу Генерального Директората Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) в Україні Пані Клаудією Амарал.

Під час заходу обговорили питання щодо гуманітарної ситуації в регіоні, підготовки до зимового періоду, а також відновлення житла та місць проживання ВПО.

Як розповів Олег Синєгубов, наразі найбільшими потребами на деокупованих територіях є гуманітарна допомога, розмінування та відновлення критичної інфраструктури. Він наголосив, що на деокупованих територіях залишається багато людей, які не планують виїжджати.

«У нас вже створено хаб, завдяки якому координуємо допомогу по області. Адже вже низка українських та міжнародних організацій допомагають нам закривати різні потреби, – сказав очільник області. – Зокрема, наразі дуже важливе гуманітарне розмінування, адже першочергово обстежуються об’єкти критичної інфраструктури, щоби забезпечити людей світлом, водою та теплом до зими».

Також начальник ХОВА зазначив, що населення активно повертається до Харкова та області. Наразі у місті Харків нараховується вже 1 млн 100 тисяч осіб. 

Пані Клаудія Амарал наголосила, що їхня організація високо цінує те, що робить Україна в протидію російській агресії. Зокрема, їхній Офіс присутній в Україні з 2014 року. 

«Після вторгнення росії 2022 року ми збільшили об’єми допомоги для надання постраждалому населенню. Ми працюємо через наших партнерів, яким покриваємо найбільш критичні потреби у сфері охорони здоров’я, відновлення доступу до освіти, забезпечення продовольством тощо. Для цих організацій ми наголошуємо, що дуже важливо координувати роботу безпосередньо з Харківського регіону», – зазначила керівниця Офісу Генерального Директората Європейської Комісії з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту населення (ECHO) в Україні.

Окрім цього, вона анонсувала відкриття у Харкові Офісу координації гуманітарного реагування ООН.