Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ірина Верещук та Олег Синєгубов відвідали один із санаторіїв області, де мешкають ВПО

Ірина Верещук та Олег Синєгубов відвідали один із санаторіїв області, де мешкають ВПО

Віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час робочої поїздки Харківщиною відвідала місце компактного проживання переселенців.

В цьому закладі переважно мешкають переселенці з населених пунктів Дергачівської громади, які були окуповані ворогом. Більшість з них перебувають тут з весни та ще не бачили своїх помешкань на деокупованих територіях.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов підкреслив, на деокуповані території повертатися рано – це небезпечно, адже ворог замінував села та продовжує обстріли деяких населених пунктів. Однак для того, щоб внутрішньо переміщені особи змогли безпечно відвідати власні домівки, для них розглянуть можливість централізованого транспортування.

«Наше першочергове завдання сьогодні – це відновлення  функціонування органів державної влади на місцях та критичної інфраструктури. Після розмінування це одразу ж буде відновлено електромережі, газо- та водопостачання. Все це робиться, однак, у різних населених пунктах різна ситуація з руйнуваннями та пошкодженнями мереж», - сказав Олег Синєгубов.  

За словами Ірини Верещук, наразі дійсно потрібно продовжити перебування ВПО у місці компактного проживання. Під час спілкування з переселенцями вона взяти на контроль питання, пов’язані з виплатами коштів та влаштуванням усіх умов для комфортного зимування в санаторії.

«Ми допоможемо зробити все, щоб люди отримали свої виплати і головне, щоб вони могли не повертатися у непідготовлені помешкання на деокуповані території взимку, а мали гідні умови проживання тут», - зазначила Віцепрем’єр-міністр.