Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У разі обов’язкової евакуації жителів Харківщини забезпечать транспортом і тимчасовим житлом - Олег Синєгубов

У разі обов’язкової евакуації жителів Харківщини забезпечать транспортом і тимчасовим житлом - Олег Синєгубов

В ефірі національного телемарафону начальник Харківської ОВА розповів, як область готується до можливої обов’язкової евакуації населення.

Зокрема, як повідомив начальник ХОВА, на сьогодні в регіоні відпрацьовують план евакуації на випадок, якщо в цьому буде необхідність, із трьох громад Харківщини - Золочівської, Дергачівської та Чугуївської. 

“У нас в абсолютно плановому режимі проходить підготовка до таких заходів. Наразі підстав для обов'язкової евакуації в Харківській області з тих територій, які підконтрольні ЗСУ, немає”, - наголосив Олег Синєгубов.

Він зазначив, що обов’язкове вивезення людей можливе з населених пунктів, де або безпосередньо можуть проходити бойові дії, або є ризик окупації, або є вірогідність, що взимку за низьких температур буде пошкоджено критичну інфраструктуру й теплоносій не подаватиметься до помешкань.

Також начальник ОВА зауважив, що евакуйованих забезпечать транспортом.

“Ми визначили людей, які зможуть евакуюватися власним автотранспортом, яких ми зможемо евакуювати автобусами і тих, кому буде потрібний спецтранспорт - це люди з інвалідністю або які з інших причин самостійно пересуватися не можуть”, - сказав Олег Синєгубов. 

Крім того, за його словами, вже визначено населені пункти, які тримають у резерві місця для тимчасового розміщення жителів Харківщини - саме на випадок, якщо буде потреба в обов’язковій евакуації.