Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні на підтримку ЗСУ стартувала благодійна акція «Смілива гривня»

В Україні на підтримку ЗСУ стартувала благодійна акція «Смілива гривня»

Національний банк України ініціював проведення благодійної акції «Смілива гривня». Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

Впродовж наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. На сьогодні понад 14 млрд таких монет перебуває в обігу на загальну суму більше 5 млрд грн.

Пункти збору монет відкриті в усіх відділеннях Ощадбанку та ПУМБу. Банки отримують монети від населення та перераховують ці благодійні внески на спецрахунок Національного банку України на підтримку Збройних Сил України.

Мета проведення акції – зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України та дати можливість українцям зробити свій внесок у перемогу, адже навіть найменша пожертва є важливою для наближення нашої перемоги у боротьбі з ворогом за незалежність і цілісність України.

Термін проведення благодійної акції «Смілива гривня» – з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року.

Для поширення акції Нацбанк планує організувати збір монет у закладах дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти; в закладах професійної, фахової передвищої та вищої освіти; в бібліотеках, громадських приймальнях, магазинах, відділеннях пошти тощо.

Посилання на сайт акції.