Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Формат навчання в школах області залежатиме від безпекової ситуації, - Синєгубов

Формат навчання в школах області залежатиме від безпекової ситуації, - Синєгубов

Начальник ХОВА повідомив, що наступний навчальний рік на Харківщині розпочнеться 1 вересня. Але в якому форматі - залежатиме від безпекової ситуації.

“Харківщина на сьогодні є фронтовою областю. Головне завдання - це зберегти життя та здоров’я наших дітей і вчителів”, - підкреслив Олег Синєгубов.

За його словами, пріоритет і бажання - традиційний формат - у школах та за партами. Якщо в окремих населених пунктах безпекова ситуація дозволятиме - буде розглянуто варіант офлайн-навчання. 

Але обов’язково перед цим школи ретельно перевірять фахівці ДСНС: чи не залишилось на території вибухонебезпечних предметів, чи працюють системи оповіщення, чи позначено шляхи евакуації. 

“У школах або біля них мають бути укриття, де в разі небезпеки зможуть сховатися всі учні та працівники. Під час повітряної тривоги освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті”, - сказав начальник Харківської ОВА. 

Він повідомив, що наразі в області 165 шкіл - на тимчасово окупованих територіях. 

“Учні цих закладів зможуть навчатися дистанційно або в інших закладах на підконтрольних Україні територіях. Дистанційно навчатимуться учні шкіл, які розташовані ближче ніж за 40 км до лінії бойових дій. Це ж стосується тих закладів, які повністю зруйновані внаслідок обстрілів”, - зазначив Олег Синєгубов.

У Харківській області на сьогодні зруйновано 16 закладів загальної середньої освіти, пошкоджено - 191. Бойові дії та обстріли окупантів на Харківщині тривають. 

До початку бойових дій в школах на Харківщині навчалися майже 260 тисяч дітей шкільного віку. За попередніми даними, виїхали з території області майже 130 тисяч учнів, половина з них - за кордон. Крім цього були змушені залишити свої домівки 8,4 тисячі учителів області.

Щодо ПТУ та закладів вищої освіти, за словами Олега Синєгубова, розглядається традиційний або змішаний формат навчання (очно-дистанційний). Але з урахуванням обмежень воєнного часу та безумовного забезпечення безпеки учасників освітнього процесу. 

Також начальник ОВА зазначив, що сьогодні Харківщина готується до проведення Національного мультипредметного тесту. В 7 населених пунктах Харківської області працюватиме 15 основних пунктів для складання тесту + 3 резервні.

Як повідомлялося раніше, в Харківській області зареєструвалися 8489 потенційних учасників національного мультипредметного тесту. Основна сесія відбудеться з 18 липня по 10 серпня.