Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми робимо все, щоб запустити економічні процеси на Харківщині. Олег Синєгубов

Ми робимо все, щоб запустити економічні процеси на Харківщині. Олег Синєгубов

Про оборону міста, бої, які ведуться з окупантами на території області, а також економіку регіону та посівну кампанію голова Харківської ОВА розповів у інтерв’ю Gazeta.ua.

Олег Синєгубов відзначив, що наразі Харківщина потерпає від обстрілів російських військ, які атакують мирні міста з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Інтенсивність обстрілів зростає. У Харкові майже щодня гинуть та зазнають поранень люди.

На південному сході області у зв’язку з імовірністю боїв проводилася евакуація мирного населення.  Зокрема з Лозівського району евакуювали уже 50 тисяч людей. Барвінкове також організовано евакуйовували - виїхали близько 4,5 тисяч людей. Олег Синєгубов зазначив, що обласна влада наполегливо рекомендує людям виїжджати, наразі погоджуються безпечні маршрути.

Окремо обговорили розвиток економіки в місті та області. За словами керівника області, низка підприємств залишились і працюють в регіоні.

«Хтось відкриває малий і середній бізнес, який цей час простоював. У нас працюють деякі підприємства. Незважаючи на таку ситуацію, мають замовлення з-за кордону. Працюють продуктові супермаркети. Робимо все, щоб запустити економічні процеси на Харківщині»,  - зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, наразі деякі підприємства шукають працівників тому, що багато харків’ян виїхали і звільнили робочі місця. Для таких підприємств гостро стоїть питання відновлення умов для роботи бізнесу.

«При ОДА відновили координаційну раду з питань бізнесу й економіки. Є телефон гарячої лінії, щоб підприємці зверталися за необхідною допомогою для відновлення роботи. Для нас зараз головне це створення нових робочих місць і збереження тих, які були», - уточнив Олег Синєгубов.

Також очільник області наголосив на важливості вчасного проведення на вільних від ворога територіях посівної кампанії. У планах області засіяти необхідними для населення культурами від 60 до 80 відсотків усієї площі орних земель.

«Не секрет, що є певні проблеми з добривами, пальним для аграріїв тощо. Вирішуємо це і на сьогодні ми створили всі умови для посівної кампанії», - сказав Олег Синєгубов.

Проте, посівна повинна бути ще й безпечною, тому аграрії працюють з військовими, визначають ті поля, де можна відносно безпечно проводити роботи. Адже  росіяни проводили і дистанційне мінування полів через артилерію. Аграрії мають звертати на це увагу.