Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині понад 28 тисяч людей подали заяви на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи

На Харківщині понад 28 тисяч людей подали заяви на отримання статусу внутрішньо переміщеної особи

Загалом у Харківській області планують надати довідки ВПО щонайменше 60 тисячам людей, які були вимушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення рф.

Такі дані (без урахування Ізюмського, Куп’янського районів та окремих непідконтрольних населених пунктів територіальних громад, а також м. Харків) повідомили в Департаменті соціального захисту населення ХОВА. 

“По області кількість осіб, які подали заяву для отримання довідок ВПО після 24 лютого, становить 28,3 тисяч осіб. Потенційна кількість осіб, які звернуться за отриманням довідки ВПО (попередній запис тощо) становить 35 тисяч осіб”, - зазначив директор Департаменту Юрій Шпарага.

Він зазначив, що для отримання довідки внутрішньо переміщена особа має звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських, селищних і сільських рад або до центру надання адміністративних послуг.

На отримання довідки мають право особи, які після введення 24 лютого 2022 року воєнного стану перемістилися з територій, де проводяться бойові дії та де надається допомога застрахованим особам в межах Програми «єПідтримка». 

“У разі переміщення громадян із одного району Харкова в інший вони також вважатимуться ВПО”, - уточнив Юрій Шпарага. 

Також директор Департаменту зазначив, що в Харківській області вжито всі необхідні заходи для прискоренню видачі громадянам довідок про взяття на облік як ВПО.

Нагадаємо, щоб отримати допомогу на проживання, внутрішньо переміщеним особам потрібно звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року включно.

Незабаром планується реєстрація ВПО через додаток Дія.