Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підписано меморандум між Харківським кластером легкої промисловості та дизайну та Благодійним фондом «Горєніє»

Підписано меморандум між Харківським кластером легкої промисловості та дизайну та Благодійним фондом «Горєніє»

Захід відбувся за сприянням Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА 17 лютого на базі «Дія.Бізнес» у м. Харкові.

Також відбувся круглий стіл у межах проєкту «Підтримка економічного процвітання жінок та внутрішньо переміщених осіб в Україні» (SEW Ukraine), на якому обговорили:

- розподіл потреб сектору у працевлаштування жінок, які мають низьку та високу кваліфікацію, на підприємства легкої промисловості;

- визначення професій та напрямків спеціалізацій в галузі легкої промисловості, які є найбільш популярними на підприємствах;

- спільне напрацювання моделі стадії – туру на підприємства легкої промисловості для жінок, які проходять програми підвищення кваліфікації в швейній галузі та дотичних сферах.

Окрім вказаного, провели аналіз реального стану жінок в секторі легкої промисловості в Харківській області, ідентифікація наявних гендерних стереотипів серед виробників та пошук шляхів мінімізації негативного впливу негативних гендерних норм.

Слід зазначити, що наразі у Харківському регіоні вже створено 6 навчальних майданчиків (з них 5 - мобільних), на які поставлено 38 од. обладнання, та 170 жінок пройшли курси професійного навчання за відповідними програмами проєкту з підвищення кваліфікації.