Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 8 млн грн з обласного бюджету спрямували на розвиток системи тероборони Харківщини

Майже 8 млн грн з обласного бюджету спрямували на розвиток системи тероборони Харківщини

Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії 16 лютого.

Зокрема, затверджено Програму територіальної оборони Харківської області на 2022 рік та внесено зміни до Комплексної регіональної програми забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2020-2022 роки.

Голова ХОДА Олег Синєгубов подякував депутатам Харківської обласної ради за консолідацію зусиль та ухвалення цього важливого рішення.

«Дійсно, ми в досить стислі терміни розробили програму, яку сьогодні прийняли. На що саме підуть ці кошти? На найнеобхідніше: закупівлю комп’ютерної техніки, подекуди це заміна вікон або поточні ремонти тощо», - зазначив Олег Синєгубов.

Кошти будуть перераховані відповідним військовим органам, які проведуть процедури й закупівлі, після чого ці кошти або товарно-матеріальні цінності передадуть безпосередньо до місць дислокації органів ТО.

«Це лише початок, перший крок. Далі поступово будемо впроваджувати і реалізовувати Закон України «Про основи національного спротиву», формувати підрозділи тероборони, посилювати їх боєздатність», - відзначив голова Харківської ОДА.

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов під час доповіді наголосив, що у Харківській області 4 роки поспіль діють програми територіальної оборони.