Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Бузок» запрошує на виставку картин на прополісних полотнах «АПІкультура»

«Бузок» запрошує на виставку картин на прополісних полотнах «АПІкультура»

Виставка триватиме з 2 по 8 лютого.

Виставка презентує картини на полотнах, що просочені прополісом. Полотна протягом двох років перебували у вуликах, збагачуючись прополісом.

«Прополіс є смолистою речовиною від коричневого до темно-зеленого кольору,  що виробляється бджолами. Колір полотна – це відтінки пори року. Проєкт картин на прополісних полотнах створений компанією "Apiculture" ("Колодним бджільництвом для душі") та його керівником, членом громадської організації "Спілка Пасечників Харківської області" Сергієм Метельовим, а також за участю молодих талановитих художників. Завдання художників – залишати максимально незафарбовані краї прополісу, надати художній цінності полотнам, передати життєвий настрій та любов до природи», – зазначили організатори.

Виставка працює з дотриманням чинних вимог щодо запобігання розповсюдженню COVID-19.

Відвідати виставку можна за адресою: вул. Сумська, 25 (праве крило ХНАТОБ). 

Довідка. Сергій Метельов бджільництвом займається 3 роки, виготовленням колод  – 2 роки. Основна пасіка стоїть на очеретяних вуликах власного складання колод,  дві – з ламелей дерев'яних, три – з  ламелей зрощених по довжині, чотири – оглядові колоди з додатковими дверцятами за склом. Але у всіх колодах підтримується принцип – бджоли в природному середовищі. Перевага колоди – мед довгий час перебуває в ній, збагачується запахом прополісу і бджолиним повітрям. У колоді не проводиться жодних обробок, завдяки чому мед виходить дуже цілющий. У планах – поставити велику колодну пасіку для лікарського меду, а також відкриття музею Колодного Бджільництва, що діє просто неба.