Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області визначено 529 пунктів обігріву

В області визначено 529 пунктів обігріву

Рішення про розгортання пунктів обігріву ухвалюють керівники територіальних громад.

Про це на брифінгу 23 грудня повідомив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Іван Сокол.

За його даними, загалом територіальні громади Харківщини визначили до роботи у випадках ускладнення погодних умов цієї зими 529 пунктів обігріву: 525 стаціонарних, 2 пересувні, 2 наметові. 

Також, за потреби, ГУ ДСНС у Харківській області може додатково розгорнути 9 пунктів обігріву: 2 наметові і 7 пересувних.

«Пункти обігріву розгортаються за рішенням керівництва територіальних громад при установленні низьких температур», - розповів Іван Сокол.

Зокрема, у Харкові працюють 5 пунктів обігріву: у Харківському міському центрі реінтеграції бездомних громадян (працює цілодобово) та у територіальних центрах надання соціальних послуг у Київському, Московському, Новобаварському, Шевченківському районах.

Усього в області є 42 цілодобові пункти обігріву і 496 – денних.

«До пунктів обігріву може звернутися будь-яка особа, яка потребує допомоги та хоче зігрітися, - зазначив Іван Сокол. - Це будь-яке приміщення в місцях найбільшого скупчення людей, яке було визначено місцевими органами влади саме для обігріву громадян».

Також, як розповів директор Департаменту соціального захисту ХОДА Юрій Шпарага, у період зниження температури велику увагу приділяють самотнім громадянам, особливо в сільській місцевості.

«Усі соціальні заклади сьогодні спланували свою роботу: 30 територіальних центрів, 24 центри надання соціальних послуг. Це відвідування одиноких громадян і всіляка їм допомога, починаючи з продуктів харчування, якщо це сільська місцевість, звичайно, забезпечення дровами, прибирання і таке інше», - зазначив Юрій Шпарага.

Крім того, за його словами, у лікарнях розгорнули так звані соціальні ліжка: у Харкові – в міській лікарні №3, у сільській місцевості – при центральних районних лікарнях. Юрій Шпарага також зауважив, що традиційно інтернатні установи, яких у Харківській області сьогодні 18, прийматимуть до себе тих громадян, які не мають власного житла і потребують постійного догляду.