Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили нагородами кращих освітян і науковців

На Харківщині відзначили нагородами кращих освітян і науковців

Урочистий захід відбувся 20 грудня за участю керівника ХОДА Олександра Скакуна та голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко.

Так, були нагороджені переможці IV обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» та XXIII обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена». Олександр Скакун привітав присутніх з отриманням високої оцінки їхніх наукових досліджень. 

«Напередодні сьогоднішнього свята 16 грудня указом Президента України Володимира Зеленського 10 науковцям Харківщини присуджені Національні премії України імені Бориса Патона та 10 молодим науковцям – премії Президента України для молодих вчених. Ця висока оцінка на державному рівні зайвий раз підкреслює високий статус нашого регіону як інтелектуальної столиці нашої держави», – сказав Олександр Скакун. 

Загалом у 2021 році на конкурс «Найкращий молодий науковець Харківщини» було подано 42 наукові роботи з 16-ти провідних закладів вищої освіти та 6-ти наукових установ регіону. Рішенням організаційного комітету з підготовки та проведення обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» від 15 листопада 2021 року визначені 6 переможців. 

Переможців нагородили пам’ятними дипломами та сертифікатами на отримання грошової винагороди у розмірі 12 тис. грн. 

«Цього року саме вас, шестеро молодих науковців, обрано для нагородження. Ви отримали у досить молодому віці таку нагороду. Ми знаємо, що це не випадковість, а результат вашої щоденної праці, вашого невтомного стимулу рухатися вперед на непростому, але захоплюючому шляху наукової діяльності, що ви для себе обрали», – зазначив Олександр Скакун. 

Переможниця конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини», директорка Регіонального центру міжнародних проєктів і програм ННІ «Каразінська школа бізнесу» ХНУ імені В. Н. Каразіна Юлія Прус подякувала керівництву області за підтримку молодіжних проєктів, ініціатив та обдарованої молоді регіону. 

«Також хотілося б подякувати адміністраціям всіх тих закладів вищої освіти й наукових установ, представники яких сьогодні беруть участь у цьому заході та безпосередньо є переможцями конкурсу. Чудово, що створюються дійсно сприятливі умови для розвитку молоді й надаються можливості для самовдосконалення», – звернулася до присутніх у залі Юлія Прус. 

У 2021 році в XХІІI обласному конкурсі «Вища школа Харківщини – кращі імена» взяли участь 152 науково-педагогічні працівники з 27-ми закладів вищої освіти. Рішенням обласної конкурсної комісії від 14 грудня 2021 року визначені кандидатури 24 переможців та 28 дипломантів конкурсу за 11-ти номінаціями. Ректор Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова Володимир Бабаєв також привітав всіх переможців та побажав їм і надалі здобувати перемоги на науковому шляху. 

«Приємно бачити тих, хто віддає свої сили для розвитку науки і навчання молоді. Дуже приємно, що традиції, які були започатковані багато років тому, не тільки підтримуються, але й розвиваються. Сьогодні ми бачимо найкращих молодих науковців Харківщини. Нехай наступний рік буде для вас ще більш вдалим. До речі, хочу зазначити, що у 2022 році наш університет святкуватиме сторіччя, тож всіх запрошую на свято», – зауважив Володимир Бабаєв. 

Список переможців IV обласного конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини» у 2021 році

Список переможців ХХІІІ обласного конкурсу «Вища школа Харківщини – кращі імена»