Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У центрі «Бузок» відбудеться виставка фотошколи Володимира Оглобліна «Витоки цивілізацій»

У центрі «Бузок» відбудеться виставка фотошколи Володимира Оглобліна «Витоки цивілізацій»

Виставка триватиме з 15 до 26 грудня.

Організатори зазначили, що ідея цієї фотовиставки виникла одразу ж після повернення авторів з подорожі південно-східною Туреччиною, що відбулася у квітні 2021 року. В прадавні часи цей регіон був частиною Месопотамії.

«Стародавнє Межиріччя або Стародавня Месопотамія, одна з великих цивілізацій Стародавнього світу, виникла на Близькому Сході, в долині річок Тигр і Євфрат. У різний час тут існували царства Шумеру, Аккаду, Вавилонії та Ассирії. Усі ці культури взаємодіяли одна з одною та періодично домінували  протягом кількох тисяч років. Месопотамію часто називають «колискою давніх цивілізацій», бо саме звідси починається справжня історія людства», – зазначили в інформаційно-виставковому центрі.

Автори світлин: Валентина Білоус, Віра Беседіна, Єгор Горошок, Олена Долженко, Володимир Оглоблін, Вікторія Тєльнова, Сергій Хоруженко.

«Учасники експедиції фотошколи Володимира Оглобліна подолали понад тисячі кілометрів дорогами Східної Анатолії, щоб побачити місто Мардін, славетну Урфу, що відома як «місто п’яти пророків», найдавніший в світі православний монастир Мор-Габріель, храмовий комплекс Гьобеклі-Тепе, місто Харран, «Турецьку Венецію», – затоплене місто Халфеті, давньоримський арочний міст Джендере й усипальницю правителя царства Коммагени Антіоха І на горі Немрут-Даг та інше», – розповіли організатори.

Інформаційно-виставковий центр «Бузок» працює за адресою: вул. Сумська, 25. 

Вхід – тільки в засобах індивідуального захисту.