Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Толерантне ставлення до всіх народів, які проживають в Україні, має бути девізом сучасного покоління - Скакун

Толерантне ставлення до всіх народів, які проживають в Україні, має бути девізом сучасного покоління - Скакун

14 грудня керівник Харківської ОДА взяв участь у траурному заході на меморіальному комплексі «Дробицький Яр».

Цього дня 80 років тому – 14 грудня 1941-го – військовий комендант Харкова видав наказ: усім євреям Харкова переселитися до бараків у районі ХТЗ. Звідти їх групами по кілька сотень людей виводили в Дробицький Яр і розстрілювали. За два місяці тут розстріляли до 20 тисяч людей. На згадку про ті події щорічно 14 грудня на території меморіального комплексу «Дробицький Яр» проводять траурні церемонії та покладають квіти.

«Ми не можемо забути ті страшні дні початку 1940-х років, забути ту страшну трагедію, що сталася тут – на цій землі, у цьому ярі. Ми не можемо і не маємо права цього забути – і не забудемо. Ми – нове покоління мешканців Слобожанщини, жителів міста Харкова – маємо зробити та зробимо все, щоб такі трагедії більше на нашій слобожанській землі, на землі українській не повторювалися ніколи. Толерантне ставлення до всіх народів, які проживають в Україні, – це має бути наш девіз, девіз сучасного покоління», – наголосив під час жалобного заходу в Дробицькому Яру керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

У покладанні квітів на меморіалі «Дробицький Яр» взяли участь керівництво області, Харкова, представники дипломатичного корпусу, народні депутати України, громадські діячі, харків'яни, що стояли біля витоків створення меморіалу.