Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Люботині відкрили новий дитячий садочок

У Люботині відкрили новий дитячий садочок

Люботинський ясла-садок №5 реконструювали в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Роботи в закладі дошкільної освіти розпочалися з серпня 2019 року. До реконструкції у будівлі розташовувалася Люботинська міська лікарня. Проте першочергово приміщення були призначені саме для дитячого садочка і до 90-х років тут функціонував дошкільний заклад.

Завідувачка Люботинського ясел-садочка №5 Надія Коваленко повідомила, що дошкільний заклад розраховано на 8 груп, з яких буде 2 групи раннього віку та 6 дошкільних груп. 

«Усього в нас зможе навчатися 138 осіб. Цей заклад ми чекали дуже довго. І чекали не тільки ми, але й батьки, діточки, які будуть відвідувати цей заклад. Цей дитсадок дійсно, я думаю, усуне проблему нестачі місць в дошкільних закладах нашої громади», – розповіла Надія Коваленко. 

У дитсадку реконструювали двоповерховий корпус та одноповерховий корпус (ясла) зі збільшенням електропотужностей. Зокрема, провели капітальний ремонт зовнішніх мереж водопостачання та водовідведення. Також влаштували 8 групових та 8 спальних приміщень, музичну залу, сучасні ігрові зони та спортивний майданчик. Окрім цього, оновили харчоблок, який забезпечено технологічним обладнанням, інвентарем та посудом повним обсягом. До того ж тут облаштували медичний блок та кабінет психолога. 

«На перших поверхах обох будівель зроблено теплу підлогу, – прокоментувала Надія Коваленко. – Для діточок з особливими потребами влаштували пандуси відповідно до всіх норм. На цей час інклюзивної групи не відкрито, бо немає потреби. Але за необхідності ми відразу відкриємо таку групу та візьмемо в штат асистента вихователя, який супроводжуватиме дитину протягом всього її перебування в закладі». 

На відкритті дитсадка також був присутній народний депутат України Євген Пивоваров. Він зазначив, що минулого року на цей проєкт виділили спільно з органами місцевого самоврядування та завдяки державній субвенції 12 млн 659 тисяч грн. Зокрема, на реконструкцію дитсадка загалом було виділено 29 млн грн. 

«Найперше дуже важливо сказати, що сьогодні Україна має Програму Президента «Велике будівництво», в яку входять і дитячі садочки. На сьогодні більше ніж 100 дитячих садочків побудовано лише за цей рік. І ще на наступні два роки ми плануємо більше ніж 300 дитячих садочків. Це програма, яка була ініційована Президентом України Володимиром Зеленським, і дійсно, як він сказав, ми будуємо країну для людей, а діти – це наше майбутнє. Тому особливу увагу ми приділяємо саме будівництву садочків, шкіл, спортивних майданчиків», – сказав Євген Пивоваров.