Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся українсько-ізраїльський економічний форум

У Харкові відбувся українсько-ізраїльський економічний форум

У заході 8 грудня взяли участь керівник ХОДА Олександр Скакун та Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський.

На економічному форумі обговорили розвиток економічних відносин між Україною та Ізраїлем, а також реалізацію проєктів за участю ізраїльського бізнесу на території Харківщини. 

На початку зустрічі, звертаючись до присутніх, Олександр Скакун наголосив, що Харківщина максимально зацікавлена в залученні іноземних інвестицій, а керівництво регіону готове надати сприяння ізраїльському бізнесу. 

«Президент України Володимир Зеленський наголошує, що ми налаштовані на активну взаємодію з бізнесом, який зацікавлений інвестувати в Україну. Від імені ХОДА заявляю, що в нашому регіоні вас будуть супроводжувати від початку стартапу до його фіналу, - запевнив Олександр Скакун. - Ми сьогодні – реальна відкрита влада і хочемо, щоб інвестор приходив на територію області». 

Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні Міхаель Бродський нагадав, що 1 січня 2021 року в силу вступила Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем, що робить торгівлю між країнами більш вигідною та знижує або взагалі прибирає мито. 

«Сьогодні об’єм обігу товарів між країнами становить приблизно 700 млн долларів, але ми сподіваємося, що ця цифра зросте хоча б до мільярда. У Ізраїля дуже гарна репутація в Україні. Ізраїльський досвід тут дуже цінують, зокрема, на Харківщині також є ізраїльські компанії. Є ізраїльські клініки, сюди приїздять наші лікарі та навпаки до Ізраїля ідуть українські спеціалісти. Але хотілося б виходити на більш масштабні проєкти», - сказав Міхаель Бродський. 

Олександр Скакун відзначив, що для ізраїльського бізнесу на Харківщині є ціла низка сфер для розвитку: медицина, IT-сфера, сільське господарство. 

«Сьогодні Україна все більш стає на шлях не сировинної країни. Це країна, яка всюди шукає додану вартість у великих кейсах бізнесу. Тому ми готові до обговорення абсолютно в усіх напрямках», - відзначив керівник ХОДА. 

Міхаель Бродський також додав, що Харків відомий своїми промисловими потужностями. 

«Харків ми цілком можемо обрати як місце, де виготовлятимемо товари за ізраїльськими технологіями, тобто це гарний майданчик для інвестицій. Крім того, у Харкові є дуже великий потенціал, адже тут багато навчальних закладів, які випускають гарних спеціалістів, особливо в точних науках», - відзначив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні. 

На форумі зібралися представники ізраїльського та українського бізнесу. Після офіційної частини заходу відбулись галузеві круглі столи, де учасники змогли більш детально обговорити майбутні умови співпраці.