Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині перевірять пожежну безпеку приватних реабілітаційних центрів

На Харківщині перевірять пожежну безпеку приватних реабілітаційних центрів

Робоча нарада, ініційована Міністром внутрішніх справ України, під керівництвом керівника ХОДА Олександра Скакуна відбулася 8 грудня.

У заході також взяли участь представники реабілітаційних центрів, керівники головних управлінь Національної поліції та Державної служби надзвичайних ситуацій у Харківській області.

«Як відомо, в одному з реабілітаційних центрів Харкова сталася пожежа. На щастя, обійшлося без жертв, – звернувся до присутніх Олександр Скакун. – Сьогодні спільна наша робота щодо приведення будівель, у яких перебувають ці центри, до норм протипожежної безпеки продовжується. Ми спільно з вами маємо створити «зелений» список реабілітаційних центрів, усунути всі наявні там порушення та разом боротися з незаконними реабілітаційними центрами».

Керівник Харківської ОДА зазначив, що у процесі наведення порядку у цій галузі активно задіяні Департамент соціального захисту ХОДА, представники Національної поліції та ДСНС.

За словами радниці міністра внутрішніх справ Ганни Міщенко, наразі у співпраці з представниками реабілітаційних центрів буде складено списки та графіки тих організацій, які готові відкрити свої двері аудиту пожежної безпеки.

«Ми просимо представників ДСНС провести інспекцію ваших об'єктів, дати вам рекомендації та час на коригування та виправлення. Адже ви насамперед зацікавлені у наведенні порядку у вашому бізнесі», - сказала Ганна Міщенко.

Начальник ГУ Національної поліції у Харківській області Станіслав Перлін та начальник ГУ ДСНС у Харківській області Олександр Волобуєв зі свого боку гарантували власникам приватних реабілітаційних центрів підтримку та відкритість у проведенні перевірок.