Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олександр Скакун провів зустріч із послом Держави Ізраїль

Олександр Скакун провів зустріч із послом Держави Ізраїль

Керівник ХОДА Олександр Скакун обговорив із Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським напрямки поглиблення співпраці між Харківщиною та Ізраїлем.

Участь у зустрічі взяла голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко. Метою зустрічі стало обговорення суспільно-політичної та економічної ситуації в регіоні, а також визначення майбутніх напрямів співпраці між Харківською областю та Державою Ізраїль. Олександр Скакун зазначив, що підтримка Ізраїлю дуже важлива для Харківського регіону.

«Ми завжди відкриті для обговорення будь-яких спільних проблем і дискусій», - сказав Олександр Скакун.

Він повідомив, що наступного року в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Харківщині планується реалізація низки проєктів щодо будівництва та реконструкції об’єктів охорони здоров’я.

«Нам дуже знадобиться досвід Ізраїлю в цьому питанні, адже ми знаємо, на якому рівні перебуває медицина у вашій країні», – відзначив Олександр Скакун.

Міхаель Бродський повідомив, що це його перший візит на Харківщину.

«Завтра проведемо форум, де будуть представники ізраїльських компаній, які працюють в Україні, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Держави Ізраїль в Україні. – Для них дуже важливий Харківський регіон, вони бачать тут великий потенціал у трьох напрямках: 1 – сільське господарство і продукти харчування, 2 – медицина, 3 – безпека, на рівні регіону – це Smart City. Ще одна перспективна галузь – IT-сфера».

Посол Держави Ізраїль відзначив, що питання медицини також дуже цікавить представників ізраїльської сторони. Однією з форм співпраці в медицині він назвав навчання лікарів і взаємообмін досвідом, а також будівництво на території Харківщини ізраїльських клінік або їх зведення за участю ізраїльтян.

У свою чергу Олександр Скакун зауважив, що розвиток телемедицини також дуже важливий для регіону.

«Телемедицина сьогодні може стати майбутнім всієї медицини. Такі високотехнологічні комунікації, які є у вас, можуть допомогти на території України багатьом людям. Адже медицина – це не про гарний ремонт, а про послуги, які там можуть надавати. Зараз розробляється проєкт медичного хабу і вже завтра на форумі ми готові продемонструвати наше бачення. Також хотіли б обговорити проєкт з приводу дитячої медицини», – додав очільник ХОДА.

Окрім цього, Олександр Скакун запевнив, що ізраїльський бізнес отримає підтримку на Харківщині. Наприкінці зустрічі Пан Міхаель Бродський подякував за підтримку єврейської спільноти в Харківській області, зокрема у святі Ханука, яке відзначають з 28 листопада по 6 грудня.